Johanna – Mitt liv som mamma

Att hantera utbrott hos äldre barn

Ett stort problem vi har här hemma är Rebecca som inte kan kontrollera sitt humör. Hon blir helt tokig över minsta sak och mest när hon leker med Emma. Hon hittar alltid något som inte hon kan förlika sig med och skapar världskrig. Hon drar sig inte för att kasta saker, slå eller nypas. Det skriks och gråts och blir väldigt tråkig stämning.

Igår hände det igen. Öven en strunt sak, och dessutom hade hon en kompis hemma. Det blev att kompisen fick gå hem tidigare än tänkt och rebecca fick ta time out på sitt rum. Micke satte klockan på 15 minuter så skulle hon stanna där till den ringde men om hon inte var lugn då fick hon stanna kvar.

Eftersom komisen var tvungen att vänta på sin pappa för att bli hämtad så blev det att hon lekte en stund med Emma istället. Rebecca blev ännu mer upprörd över detta faktum.

Efter 15 minuter ringde klockan men först efter 20 min  kom Rebecca ut från rummet. Hon gick då ner till tjejerna och han leka en lite stund till innan kompisens pappa kom. Och inga protester kom som brukligt när kompisarna ska gå.

Så denna gången fungerade det bra med time outen men frågan är när detta beteende kommer försvinna eller om det är något vi kommer få brottas med resten av hennes uppväxt för det verkar bara eskalera mer och mer.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats