Johanna – Mitt liv som mamma

Checkar ut som mamma

Kan man checka ut som förälder+ När man pratar med vissa varannan veckas föräldrar (skilda) verkar det så. Svaren man kan få är att, ja men det är inte min vecka så jag kommer inte att ställa upp på vad det nu kan vara.. Hur kan det vara så? Varför tycker man sig ha rätt att avsäga sig föräldrarollen för en vecka bara för barnen inte bor där just då. Men o andra sidan verkar det ganska skönt, Tänk att bara kunna säga: nä det är inte mina barn denna veckan, för det är ju det de i stort sätt gör.

Vad skönt att  vara ”ledig” varannan Vecka, som att ha semester varannan vecka. Själv får man en helg i halvåret eller kanske en dag då och då. Till och med att jobba kan kännas som semester.

För vad händer när du inte är där och Samarbetar som föräldrar, vad händer när man är själv? Emma fick sin första frånvaro från lektion igår. Hennes nya skola är mycket strängare än hennes gamla där man verkar kunna komma och gå som man vill. Varför fick hon då frånvaro? Hon hade glömt gymnastikkläder och kunde inte vara med på gymnastiken. Vems ansvar? Vårt som föräldrar. Jag hade valt att checka ut som förälder igår, för att testa vad händer när man inte samarbetar. Vi har lite olika åsikter i denna familjen. Jag anser att man är barn och behöver hjälp även som 11 åring medan M tycker dom ska klara sig själv från de är 8. Det finns en anledning till att rekommendationerna för tandborstning är att man hjälper barnet till de är 12 år. Det är inte bara påhittat eller taget ur luften. Och vem blir straffad i slut ändan, barnet.

Jag säger inte att en 11-12 åring inte ska klara ha koll på vad de ska ha med sig men dom måste lära sig först hur man gör.

Jag kan inte checka ut som mamma, en gång förälder alltid förälder, 365 dagar om året, dygnet runt

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats