Handen exploderade | Johanna - Mitt liv som mamma
johanna

Johanna – Mitt liv som mamma

Annons

Handen exploderade

Idag är det Nyårs afton. Det kommer smällas mycket raketer och jag vill att ni ska tänka er för både en och två gånger.

Fyrverierier
Fyrverierier

Varje år skadas ca 200 personer av raketer och en del så svårt att de får ligga på sluten vård för infektionsrisken är så hög.

Att hålla en raket i handen kan ge svåra skador ändå ser jag det varje år hända med kommentaren det händer inte mig. Men det vet man ju inte. Och dessa barn som ser vuxna göra det och sen gör lika dant utan att förstå konsekvenserna.

skada

Raket skad

 

Bilderna är lånade från Google

Min svåger råkade när han var mindre tända på smällare han hade i fickan. Nu gick det bra men det hade kunnat sluta riktigt illa.

Även våra fyrbenta djur lider mycket av dessa raketer. Kommer ihåg hur jobbigt min hund tyckte det var. Trots att jag försökte med bomull i öronen och lugnande och allt jag kunde komma på. Förra året sprang en häst ut på isen, skrämd av smällarna, och gick igenom. Han kunde inte räddas.

Vi har personer från krigszoner som bor här i landet. Vissa av dom tycker smällandet är otroligt skrämmande då de inte förstår syftet och upplever kriget återigen.

Så även om jag gillar fyrverkerier så säger jag smäll med måtta. Tänka på de runt oss som inte njuter lika mycket och smäll säkert. Håll er på säkert avstånd från tända raketer och håll för gud skull inte i dom när ni tänder.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johanna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie Bumbi

    .•*★ Gott nytt År.•*★ 😀 Okej vad konstigt? Min förra blogg på nattstad/nouw var kopplad till ‘blogglovin’ men inte denna 🙂 vet inte hur man gör? Vet du sånt?
    Tack för du gillarmin blogg 🙂 Kram.

Annons
stats