Hemska barn | Johanna - Mitt liv som mamma
johanna

Johanna – Mitt liv som mamma

Annons

Hemska barn

Så morgonen började med att en mamma jag känner ringer som har barn på samma skola som jag.

Hon har hittar Emma gråtandes bakom ett förråd på skolans parkering. Efter en kort pratstund framkommer det att en klass kompis sagt dumma saker,

Efter att jag själv haft ett kortsamtal och frågat om Emma vill att jag kommer till skolan och brottats med en ofrivillig Alex, sätter jag honom i pulkan och drar iväg. Skönt att vi bor så nära skolan.

Hade ett långt samtal med Emma om vad som hänt och vi kom fram till att hon hade lika stor del i det som hänt som den andra tjejen. Sen kom läraren ut och frågade om vi ville ha hjälp. Sa att jag trodde det nog var bra att vi pratade alla och sen tog vi även ut tjejen som Emma kommit ihop sig med.

Ett jättebra samtal som fördes av en jättebra lärare. Vi lyckades komma fram till kärnan av problemet och kunde prata om hur man uppför sig i en sån situation.

Men vad läraren sa var att tonen hos dessa 11 – åriga flickor är inte ok. Dom pratar med varandra med hårda ord och är inte snälla. Och det är inte bara en utan det är hela gruppen de har problem med. vilket ger dessa missförstånd och ledsna tjejer.

Jag hoppas det här hjälper nu. Men jag är ganska säker på att det inte är sista gången det händer för det är definitivt inte första.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johanna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats