Johanna – Mitt liv som mamma

Idrottsdag utan tillbehör

Att släppa ansvar är väldigt, väldigt svårt och något jag har jobbat med ända sen inspelningen av supernanny. Innan var det jag som kontrollerade allt och hade koll på allt. För att inte gå under behövde jag börja delegera ansvaret här hemma.

Men ack så svårt det är, och frustrerande. Igår hade Rebecca idrottsdag, alltså en hel dag med idrottsaktiviteter och matsäck. Eftersom jag jobbade låg ansvaret på de som var hemma att se till att allt fixades.

I min värld innebär en idrottsdag att man går till skolan i bekväma kläder och oftast då träningskläder eftersom man brukar hålla på med idrott.

Står vid spisen när Rebecca kommer hem, iförd kjol, tights och pälsjacka. För mig är det jättejobbigt att se att genom att släppa ansvaret helt så här så innebär det att resultatet inte blir som i det i min värld bör vara. Direkt känner jag ett behov och en irritation över att behöva lära upp en vuxen människa.

Men faktum är att det kanske inte är så farligt, Rebecca tyckte inte att det var någon stor grej att hon glömt sätta på sig gympa kläder, det hade gått lika bra att orientera i vanliga kläder. Fast kanske hade vi lite tur med denna gången. hade kanske inte varit så kul om det hade stått friidrott på planeringen eller kan man hoppa höjdhopp i päls.

Rebeccas träningsoutfit
Rebeccas träningsoutfit
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats