Mitt stora syrianska bröllop del 1- dopet | Johanna - Mitt liv som mamma
johanna

Johanna – Mitt liv som mamma

Annons

Mitt stora syrianska bröllop del 1- dopet

1923341_6946815405_1244_n

 

För lite mer än 11 år sen gifte jag mig med min man som är syrian. Jag valde att gifta mig i deras kyrka och för att få göra det var jag tvungen att komplettera dopet. Protestanterna använder endast  vatten vid dopen men vid de syrianska dopen använder man olja och vatten.

Så själva kompletteringen var inget i likhet med filmen mitt stora grekiska bröllop. Ingen plaskdamm för mig att hoppa i. Haha nä det var jag, min man och hans familj i kyrkan med prästen. Prästen är gift med Mickes moster så vi är ju i stort sett släkt.

Det lästes en del böner bl.a. fader vår. Tyckte det var så lustigt för prästen sa att jag behövde ju inte läsa med för jag kan ju inte deras böner än och så började han läsa fader vår. Den kan jag ju i sömnen. Fick viktorias bönbok av min farmor som barn som jag läste många gånger om och dessutom är jag ju även konfirmerad och då fick man den inpräntad om något.

Därefter följde fler böner på syrianska och sen gjordes kors tecken i  pannan på mig med den heliga oljan.

Sen var jag att betraktad som syrisk ortodox kristen istället för Protestant och jag kunde gå vidare och gifta mig i deras kyrka.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johanna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats