Rökning dödar barn | Johanna - Mitt liv som mamma
johanna

Johanna – Mitt liv som mamma

Annons

Rökning dödar barn

Jag funderar ofta när jag ser gravida som röker och föräldrar som står med barnvagnen i ena handen och ciggen i andra.

Vet dom inte att rökning är starkt kopplat till plötslig spädbarns död.

Inte bara cigaretten i sig själv men även röken som sätter sig i kläderna och huden. Hur vågar man chansa? Det där barnet man önskat sig så hett. Är en cigarett mer värt en deras liv?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johanna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. M-E

  Hej! Har aldrig tittat In här förut men fastnade för denna rubrik…
  Jag kan inte förstå att vi ännu idag, 2016, inte insett att rökning dödar. När jag ser en vuxen stå och röka bredvid en barnvagn eller ett barn, eller som du skriver en gravid kvinna som blossar ovanför den runda magen blir jag gråtfärdig, arg och skulle helst ta tobaken av dem och fimpa. Idag kan vi få all hjälp vi behöver för att sluta röka och som du undrar, är inte det där livet en tillräcklig orsak?
  Mina föräldrar rökte innan de fick mig, min mamma slutade då jag flyttade in i magen men min pappa fortsatte. Han rökte mycket, dagen lång. En dag när jag var fyra år så promenerade pappa och jag till soporna. Han rökte. Jag tittade på honom och frågade varför han rökte ? Han funderade en stund, vi kom fram till soporna, han öppnade locket och kastade soppåsen i tunnan men också alla sina tobakspaket han hade i fickan. “Nu röker jag inte mera” svarade han och har aldrig gjort det sedan dess. Han kom inte på något bra svar att ge mig och förstod att det inte fanns något bra svar på den frågan. Tackar min pappa ofta för det!

  1. johanna
   johanna

   Vilken pappa! Hasse oxå en storrökande pappa men inte ens en svår lungsjukdom fick honom att sluta. Det tog senare livet av honom aldeles för tidigt

Annons
stats